5.2.16

Crear un blog amb Blogger, un altre servei de Google.

Blogger és un servei de Google, en el que podem crear un blog o pàgina web. És un servei gratuït que compta amb molts avantatges i alguns inconvenients.

Avantatges:
  • És gratuït
  • El teu blog o pàgina web estarà allotjat en un servidor de Google i això permetrà que pugui suportar molt de tràfic sense influir en la seva capacitat de càrrega i responsa, que no t'hagis de preocupar gaire per la seguretat del teu lloc per intrusions i atacs extern, donat que Google ja es preocupa de la seguretat dels seus servidors.
  • És molt fàcil d'utilitzar. Intuïtiu i senzill, a més a Internet trobaràs moltíssima informació sobre qualsevol cosa que vulguis implementar al teu blog o web.
  • No t'hauràs de preocupar pel disseny responsive - adaptat per a dispositius mòbils -ja que és fàcilment configurable des del disseny del blog. Inclús podràs triar entre plantilles diferents per a la part PC i la part mòbil.
  • Google facilita la monetització del teu espai, és a dir, poder guanyar diners amb publicitat.
  • Google fa còpies de seguretat del teu contingut i permet que les descarreguis.
Inconvenients:
  • No tens accés als arxius de configuració del blog, ni tampoc pots accedir per ftp al servidor, per tant certes funcions o implementacions tècniques concretes no les podràs aplicar.
  • No tens domini propi, el teu blog tindrà un nom tipus elmeunomdeblog.blogspot.com.es. Tot i així Blogger et permetrà apuntar un domini que hagis registrat amb una altre empresa, cap al teu Blogger sense cap cost afegit.
  • Utilitzar els servidors de Google implica acomplir uns termes i condicions concrets (que has d'acceptar en crear el teu espai a blogger), si els incompleixes poden sancionar-te eliminant el teu espai.
Dit això, anem a veure com fer un blog o pàgina web amb Blogger.
Com ja vam veure en parlar dels serveis de Google amb Google+ , en accedir al nostre compte d'usuari de Google, accedirem a tot l'univers de serveis relacionats, entre ells, la possibilitat de crear un blog amb Blogger.

Quan accedim al compte de Google, i des de la part superior dreta de la pantalla podem accedir als diferents serveis.


A la segona finestra de serveis en apareix Blogger. Si mai hem creat cap blog amb Blogger, ens apareix aquesta pantalla, on ens dóna al benvinguda a Blogger, ens permet triar l'idioma i modificar o validar les opcions del nostre perfil.


Si fem continuar a Blogger, ens apareix la següent pantalla, on ja podem començar a crear el nostre blog.
Haurem de triar un títol pel nostre blog, i una adreça web. Com que es tracta d'un servei gratuït d'allotjament de blogs, el nostre nom de blog estarà sota el domini de Blogger, serà un subdomini del tipus elmeunomdeblog.blogspot.com.es. Com hem vist a l'apartat de conceptes bàsics, un subdomini és un directori dins un domini. Aquí el domini és blogspot.com.es, i el nostre blog serà un directori dins el domini pare. Per tant, pot ser que el nom que volem estigui ja agafat per un altre usuari, i haurem de triar un altre (ens avisarà el Blogger). 
Podem triar una plantilla per començar, que després podrem modificar, i ja tindrem el nostre blog creat.




El primer que veurem serà el panell de control del nostre blog. Des d'aquí podrem afegir publicacions, modificar el disseny i manegar el blog al nostre gust.


Els usuaris d'Internet només veuran la part final, el que es mostrarà al públic.



 Als propers articles aprendrem a modificar el blog al nostre gust.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada