8.2.16

Crear un blog amb Blogger, primeres configuracions

Hem creat un blog amb el servei Blogger de Google. Anem a veure quines són les primeres configuracions que hem de fer abans de començar a publicar entrades.


Comencem pel disseny del blog o web. Accedim al panell de control del nostre blog, i al menú de la dreta a l'opció Plantilla

Aquest opció ens permet canviar la plantilla del nostre blog, i moltes més opcions. Com a configuració bàsica ajustarem l'amplada de la pàgina.

Accedim a l'opció personalitza. Des d'aquí es pot modificar la plantilla, canviar el fons de la pàgina, ajustar l'amplada de la pàgina, canviar el disseny (distribució) dels elements del blog, i modificar la tipografia de tots els elements de la pàgina (opció Avançat).
Accedim a l'opció d'amplada de pàgina. Posem una amplada completa d'uns 1000px, així s'ajustarà a les resolucions de pantalla més utilitzades. Tenim una columna lateral que posarem a 400px, això ens permetrà col·locar elements com anuncis publicitaris, botons de xarxes socials i altres gadgets de manera còmoda.



Podem fer tot tipus de canvis tipogràfics al nostre blog, des de l'opció avançat, així personalitzarem la nostra pàgina al nostre gust. 



Ara farem un petit canvi sobre el disseny de la nostra pàgina. Accedim a l'opció Disseny.
Des d'aquí veiem la distribució dels diferents elements de la pàgina.
Fixem-nos en el primer, el Favicon. Aquest element conté la imatge que es mostra al costat del títol de la nostra pàgina. Per defecte té el logo de Blogger, però podem canviar-lo per una imatge identificadora de la nostra pàgina, el nostre logotip.


Hem de seleccionar una imatge que ha de ser quadrada, i menor de 100kb



 Una vegada modificat el favicon, veurem el nostre al costat del títol de la pàgina.



Un dels elements que identifica un blog fet amb Blogger és el Favicon d'una banda, que ja hem vist com modificar, i la barra de navegació de Blogger, que apareix per defecte a la part superior de la pàgina.


Blogger ens permet canviar l'aspecte d'aquesta barra o bé ocultar-la. Per fer-ho des del mateix menú de Disseny, accedim a l'opció editar de la Barra de Navegació.


Si volem ocultara seleccionem l'opció No i guardem. Cliquem també sobre guardar disposició per tal de fer efectius els canvis.



Parlem ara de configuració bàsica pel que fa a articles i posicionament. Accedim a l'opció del menú Configuració, el més bàsic. Aquí tenim l'opció de modificar el títol del blog, la descripció (que apareixerà als buscadors, sota el nom de la teva pàgina i també a la capçalera de la teva pàgina si ho tens habilitat), la privacitat, la configuració d'un nom de domini propi (si l'hem contactat amb algun registrador de domini), i ens permet afegir autors al nostre blog.


Continuem al menú de configuració i accedim a l'opció Entrades i comentaris

A l'apartat entrades, els experts recomanen ficar un nombre màxim de 5 entrades per pàgina (a les anteriors s'accedirà des d'una opció "veure entrades més antigues"). També diuen que no s'han de mostrar les entrades senceres, sinó un fragment (veurem com fer-ho quan parlem de la creació d'entrades), d'aquesta manera s'evita que la càrrega de la pàgina sigui lenta, es capta millor l'atenció dels usuaris, i s'afavoreix el posicionament. Paraula d'experts!

Pel que fa als comentaris, podem permetre que comenti tothom, però es recomana "moderar" els comentaris, és a dir, que ens arribi un correu sempre que hi hagi un nou comentari, i podem validar-lo. D'aquesta manera evitarem que es publiqui spam innecessari al nostre blog.

Com a darrera configuració accedirem a  l'opció Preferències per als motors de cerca.
Aquest apartat és important per garantir que els cercadors indexen el nostre blog de manera correcta.
A les Etiquetes Meta, cal marcar l'opció Habilitar descripció per a cerques. Així es podran afegir descripcions úniques a les publicacions del blog, el que afavorirà que siguin indexades pels cercadors, i apareguin sota l'entrada concreta, i no la descripció general de la teva pàgina. Això permetrà generar més tràfic des dels cercadors. Afegim la descripció del principi, als diferents articles veurem com indicar-la. Guardem canvis per tal que siguin efectius.

Amb això hem fet les configuracions bàsiques del nostre lloc. A partir d'ara ja podem començar a publicar. Ho veurem al següent article.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada